Oto Boya Karoseri Programı

Günümüzde otomotiv endüstrisi hızla büyümeye devam etmektedir. Motorlu araçların hem üretiminde hem de satış sonrasındaki servis süreçlerinde otomotiv boyacılığı ve karoseri alanlarında uzman teknikerlere ihtiyaç duyulmaktadır. Araç üretiminde karoseri ve boyacılık işlemleri çok önemli bir üretim aşamasıdır. Bu nedenle fabrikalarda otomotiv üretimi öncelikle karoseri imalatı ve boya işlemleri ile başlamaktadır. Satış sonrasında ise hasarlı araçların onarımı ve tekrar kullanılabilmesi için yapılan işlemlerde karoseri onarımı ve boya işlemleri sürekli ihtiyaç duyulan işlemlerdir. Bu alanda Türkiye ‘de sadece 3 yerde Oto Boya ve Karoseri programı bulunmaktadır. Bu nedenle bu programı tercih edecek öğrencilerin istihdam konusunda çok avantajlı olduğu bir gerçektir. Okulumuzda 2012 yılından beri Oto Boya ve Karoseri programına öğrenci alınmaktadır. Okulumuzda uygulanan 3+1 eğitim modeli ile her öğrencimiz 16 hafta tam zamanlı staj yamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz tecrübe kazanarak mezun olmanın avantajlarını yaşamaktadır. Öğrencilerimizin birçoğu uzun dönem staj yaptığı işletmelerde istihdam edilmekte ve işe girme sorunu yaşamamaktadır.