1. Deneyimli Akademisyenler
Otomotiv teknolojisi programında, uygulama ve akademik çalışma becerileri yüksek ve konularında çalışmalarına devam eden deneyimli öğretim elemanlar görev yapmaktadır. Üniversite sanayii işbirliği çerçevesinde eğitim-öğretim çalışmaları yoğun olarak sürdürülmektedir.
Programda: 1 Doçent Doktor , 1 Doktor Öğretim Üyesi, 2 Öğretim Görevlisi Doktor, 2 Öğretim Görevlisi, eğitim ve öğretim gerçekleştirmektedirler.
2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar
Otomotiv Teknolojisi alanındaki temel bilgi altyapısına sahip, motorlu araç üretimi ve satış sonrası süreçlerini bilen, her türlü araç mekanik- elektronik onarım, servis ve bakımı konusunda teknolojik gelişmeleri takip eden, mesleki açıdan yetkin ve uygulama becerisi yüksek teknikerler yetiştirilmektedir. Okulumuzda uygulanan 3+1 İşletmede Meslek Eğitim ile her öğrencimiz bir dönem (16 hafta) tam zamanlı olarak ülkemizin önde gelen sanayi kuruluşlarında Mesleki Uygulama yapmaktadır. Bu sayede öğrencilerimizin iş yerlerinde pratik eğitim almaları, böylece mezuniyet öncesinde iş tecrübesi kazanmaları ve okulda aldıkları teorik eğitimi bu iş yerlerinde aldıkları uygulamaya dayalı pratik eğitimle pekiştirmeleri sağlanmaktadır.
3. Sosyal ve Kültürel Ortam
Arifiye Meslek Yüksekokulu, 6969 m2 alan üzerine kurulmuş olup 2969 m2 kapalı kullanım alanı ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Okulumuz bünyesinde 1 Kantin ve 1 Yemekhane bulunmaktadır. Bunlara ek olarak öğrencilerin kullanıcı adı ve şifreleri ile kullanabildikleri kablosuz internet bağlantı altyapısı da mevcuttur. Ayrıca okulumuz bahçesinde geniş ve açık yeşil alanlar ve kamelyalar öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmesi için 7-24 kullanımlarına açıktır. Okul dönemi boyunca öğrenciler Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde düzenlenen çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklere katılabilmektedirler.
4. TYÇ ve Akreditasyon
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik
İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.
Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.
+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.
2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.
Otomotiv Teknolojisi Programı mezunları, kamuya veya özel sektöre ait işletmelerde üretim, Ar-ge, tasarım, proje, kalite kontrol veya bakım onarım teknikeri olarak görev alabilirler. Otomotiv ile ilgili üretim yapılan her alanda rahatlıkla iş bulabilecekleri gibi, gemi, raylı sistem imalatında, makine, havacılık, sektöründe tekniker olarak çalışabilirler.
Ayrıca kendi işletmelerini kurarak oto raporlama, yetkili bakım ve servis işlerini yürüterek girişimci olabilirler.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar
-Makine Resim ve Konstrüksiyon
-İş Sağlığı ve Güvenliği
-Kaynak Teknolojisi
-Otomotiv Gövde ve Yüzey İşlem Teknolojileri programı
-Mekatronik Programı
(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri
-Makina Mühendisliği
-Otomotiv Mühendisliği