Skip to main content

Neden SUBÜ?

Sosyal Transkript

Neden SUBÜ Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği?

1. Deneyimli Akademisyenler

Sapanca MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı akademik kadrosu, alanında yeterli bilgi ve donanıma sahip, Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma ve Peyzaj Mimarlığı disiplinlerinde eğitim almış, peyzaj sektörünün farklı çalışma alanlarında iş tecrübesi edinmiş öğretim elemanlarından oluşmaktadır. Akademik ekibin, öğrencilerin çalışma ortamlarında hangi konularda yetkin olmaları gerektiğinin bilincinde olmaları, eğitim-öğretimin teoride kısıtlı kalmayıp uygulama ayağını güçlendirmektedir.

2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar

Okulumuz, peyzaj ve süs bitkisi yetiştiriciliği sektörünün kalbi niteliğinde olan bir bölgede yer almaktadır. Bunun neticesinde öğrenciler gerek ders uygulamaları esnasında, gerek +1 eğitim modeli kapsamında yapılan staj döneminde, gerekse de bölgede her yıl düzenlenen uluslararası peyzaj fuarı sayesinde sektörde söz sahibi olan bir çok firmayla karşılaşma fırsatı bulmaktadırlar. Bu sayede, sektörde olan gelişmelere ve güncel bilgilere hakim, farklı uygulamaları yerinde gözlemlemiş ve iş başvuruları değer bulan peyzaj teknikerleri olarak mezun olmaktadırlar.

3. Sosyal ve Kültürel Ortam

Okulun bulunduğu bölge doğal güzelliği ile ünlü Sapanca Gölü’ne çok yakın olmakla beraber, bu çevrede gerçekleştirilen doğa yürüyüşü, kamping alanları, kürek, yelken, yamaç paraşütü vb. gibi bir çok sosyal ve sportif aktivitelere kolayca ulaşım imkanı sağlamaktadır.

Ayrıca Peyzaj ve Süs bitkileri yetiştiriciliği programı olarak, eğitim dönemi içerisinde bölge ve yakın çevresinde yer alan fidanlıklar, parklar, arboretum ve botanik bahçeleri gibi peyzaj alanlarını teknik gezilerle ziyaret etme şansına sahip olmaktadırlar. Bununla birlikte öğrencilerin sektör temsilcileri ve uzmanları ile bir araya gelebilecekleri etkinlik ve seminerler düzenlenmektedir.

4. TYÇ ve Akreditasyon

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik


Tanıtım Videomuz

+1 Eğitim Modeli

İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.

Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.

+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.

2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.


Kariyer Olanakları

Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği Programı öğrencileri uygulama ağırlıklı olarak yetiştirilmekte olup; yapısal bitkisel materyallerin tanınması ve kullanılması, bitki üretim teknikleri, bitki koruma, park ve bahçelerin bakım ve onarımı, arazi düzenleme teknikleri, peyzaj projelerinin hazırlanması, görselleştirilerek sunulması ve aplikasyonu konusunda alana özgü dersler almaktadırlar.

İki yıl süren ön lisans eğitimi sonunda Peyzaj ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği mezunları “Peyzaj ve Süs Bitkileri Teknikeri” unvanı kazanmaktadır. Ayrıca öğrenciler, +1 Eğitim Modeli ile bir dönem işletmelerde tam zamanlı çalışarak uygulama etkinlikleri ve projeler hazırlayarak alana yönelik iş deneyimi elde etme fırsatı yakalamaktadır.


Kariyer Danışmanlığı
Öğrencilerimize ve mezunlarımıza kariyer planlama ve profesyonel gelişim konularında destek sağlamak amacıyla, Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) yardımcı olmaktadır.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.

Uluslararası Etkileşim

Çift Diploma

ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar

-Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Pazarlama Programı

(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)

Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri

-Peyzaj Mimarlığı
-Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı
-Bahçe Bitkileri
-Orman Mühendisliği


Öğrenci Toplulukları

Yaşanabilir Şehir Sakarya

Ulaşım