Yeni Kayıtlar (2018-2019)

ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURU

Üniversitemizi tercih ederek YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3 – 7 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

Öğrencilerimiz kayıtlarını;

• 3 – 5 Eylül 2018 tarihleri arasında Elektronik (online) olarak e-Devlet üzerinden,
  • 6 ve 7 Eylül 2018 tarihlerinde ise doğrudan başvuru yoluyla yapabileceklerdir.

Elektronik ortamda kayıt yapan öğrencilerimizin herhangi bir belge teslim etmesine gerek yoktur.

Doğrudan başvuru yoluyla kayıt yapacak öğrencilerimizin ise, aşağıdaki belirtilen belgeleri tamamlayarak, kayıt süresi içerisinde ilgili birimin “Öğrenci İşleri Kayıt Ofisi”ne teslim etmesi zorunludur (Kayıt adresleri aşağıdadır.)

• Belirtilen süre içerisinde, kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
  • Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan; ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek öğrencilerin de belirlenen tarihlerde geçici kayıtları yapılacaktır. Bu öğrencilerin mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2018 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve kayıtları yapılmayacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ OLAN BELGELER

1. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın fotokopisi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi,

1. YKS Yerleşti Belgesi’nin internet çıktısı,

1. Fotoğraflı ve TC Kimlik Numaralı Nüfus Cüzdan Fotokopisi,

1. 6 adet “4.5 x 6” ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf,

1. 1989 ve daha önce doğumlu erkek öğrenciler için Askerlik Şubelerinden alacakları Askerlik Durum Belgesi (1111 sayılı Askerlik Kanunu gereği 29 yaşından büyük yükümlülerin askerlik şubesi başkanlıklarından alacakları askerlik durum belgesine göre kayıtları yapılır. Bu durumdakilerin askerliklerinin ertelenmesi mümkün olmadığından, öğrenimlerine kayıtlarının yapılmasına müteakip askerlik hizmetini tamamladıktan sonra devam edebilirler).

KAYNARCA UYGULAMALI BILIMLER YÜKSEKOKULU

Merkez Mahalle Şehit Fahrettin Azak Caddesi No:28/3

KAYNARCA

SPOR BILIMLERI FAKÜLTESI