İklimlendirme ve Soğutma Teknolojileri Programı

Günümüzde ev, işyeri, motorlu araçlar vb. her alanda ısıtma ve soğutma sistemleri kullanılmaktadır. Evlerde kombi, kalorifer sistemleri, klima sistemleri, işyerlerinde endüstriyel ısıtma ve soğutma sistemleri, araçlarda klima ve kalorifer sistemleri kullanılmaktadır. Bu alanda uzman teknikerlere ihtiyaç duyulmaktadır. Büyük hizmet binalarında (hastane, otel, fabrika vb.)  bakım onarım işlemleri için uzman iklimlendirme personelleri istihdam edilmektedir. Ayrıca klima, kombi fabrikalarında, klima, kombi montajı yapan yetkili ve özel servislerde bu hizmetleri verebilecek yeterliliğe sahip teknikerlere ihtiyaç duyulmaktadır. Okulumuzda uygulanan 3+1 eğitim modeli ile her öğrencimiz 16 hafta tam zamanlı staj yamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz tecrübe kazanarak mezun olmanın avantajlarını yaşamaktadır. Öğrencilerimizin birçoğu uzun dönem staj yaptığı işletmelerde istihdam edilmekte ve işe girme sorunu yaşamamaktadır.