Meslek Yüksekokulumuzun lokomotifi niteliğindeki programımızda, hem teorik bilgilere hem de uygulama yeteneğine sahip ilgili endüstriyel sektörlerin ihtiyacı olan, nitelikli kaynak teknikeri yetiştirmekteyiz. Bugün, yetiştirmiş olduğumuz, kaynak teknolojisi alanında her türlü bilgi ve beceriye sahip, temel metalurji ve malzeme konularına hakim, mesleğini sadece uygulama olarak değil, aynı zamanda bilgi açısından da tam olarak özümsemiş olan mezunlarımızın, bir kısmı sanayide çalışırken, bir kısmı da dikey geçiş sınavı ile Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinde okumaktadırlar.
Kaynak teknolojisi programı 2012 yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır. Program içerikleri, Endüstri 4.0 sanayi devriminin de konuşulduğu bugünlerde, Türkiye’de önemli kuruluşların yer aldığı Sakarya organize sanayii sitelerinde bulunan sektör temsilcileri ile bir araya gelerek güncellenmekte olup, yeni sistemlere uygun hale getirilmektedir. Programımızda, malzeme bilimi ve malzeme seçimi, teknik resim ve meslek resimi, oksi-gaz kaynak tekniği ile gaz altı kaynak teknikleri, plastik şekil verme işlemleri gibi temel teknik eğitim konularına önem verilmektedir.
Programımızda endüstri meslek liseleri, teknik liselerden mezun olmuş öğrencilerin yanı sıra diğer liselerde öğrenim görmüş öğrencilere de başarılı bir şekilde eğitim verilmektedir.
Okulumuzda uygulanan 3+1 eğitim modeli ile her öğrencimiz 16 hafta tam zamanlı staj yapmaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz tecrübe kazanarak mezun olmanın avantajlarını yaşamaktadır. Öğrencilerimizin birçoğu uzun dönem staj yaptığı işletmelerde istihdam edilmekte ve işe girme sorunu yaşamamaktadır. Mezunlarımız gerek kamuya ve gerekse özel sektöre ait demir-çelik, alüminyum ve bakır alaşımları işleyen fabrikalarda, makine, havacılık, otomotiv, inşaat, gemi sanayiinde tekniker olarak çalışabilmektedir.