1. Deneyimli Akademisyenler
Bölümümüzde 1 Dr. Öğretim Üyesi, 3 Ögretim Görevlisi Olamak üzere 4 Öğretim Elemanı bulunmaktadır.
2. İş Dünyasına Hazır Mezunlar
Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz bölgemizde bulunan veyahut ikamet ettikleri illerde alanlarına uygun iş yerlerinde kolaylıkla iş imkanı bulabilmektedirler. Ayrıca öğrencilerimizin büyük çoğunluğu 3+1 ile isletmede mesleki eğitime gittiği dönemlik staj yaptıkları işletmelerde çalışmaya devam etmektedir.
3. Sosyal ve Kültürel Ortam
Arifiye Meslek Yüksekokulu, 6969 m2 alan üzerine kurulmuş olup 2969 m2 kapalı kullanım alanı ile eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Okulumuz bünyesinde 1 Kantin ve 1 Yemekhane bulunmaktadır. Bunlara ek olarak öğrencilerin kullanıcı adı ve şifreleri ile kullanabildikleri kablosuz internet bağlantı altyapısı da mevcuttur. Ayrıca okulumuz bahçesinde geniş ve açık yeşil alanlar ve kamelyalar öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmesi için 7-24 kullanımlarına açıktır. Okul dönemi boyunca öğrenciler Üniversitemizin Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde düzenlenen çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklere katılabilmektedirler.
-
4. TYÇ ve Akreditasyon
Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); Türkiye'deki eğitim ve öğretim programlarının ulusal ve uluslararası standartlara uygunluğunu sağlamak için oluşturulmuş bir sistemdir. TYÇ, yeterliliklerin seviyelerini belirler, öğrenme kazanımlarını tanımlar ve eğitim kurumlarının kalite güvencesini artırır. Ayrıca, hayat boyu öğrenme, kredi transfer sistemleri ve yeterliliklerin karşılıklı tanınmasını destekler.
Akreditasyon; MÜDEK, SPORAK ve TUADER; eğitimde yüksek standartları teşvik eden bağımsız kuruluşlardır. Bu kuruluşlar, değerlendirme süreçleri, akreditasyon kriterleri ve sürekli iyileştirme çalışmalarıyla eğitim kurumlarının gelişimine katkıda bulunmaktadırlar.
TYÇ ve Akreditasyonun Mezunlarımıza Avantajları:
-Uluslararası Tanınırlık
-Yüksek Eğitim Kalitesi
-Kariyer Olanakları
-Yüksek Standartlar
-Güvenilirlik
İş dünyasına nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla ülkemizde ilk defa uygulanan +1 Eğitim Modelini geliştirdik.
Bu modelle öğrencilerimiz işletmelerde bir dönem tam zamanlı çalışarak uygulamalı eğitim alıyorlar ve önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyinde eğitimlerinin son bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak öğrenciyken iş dünyası deneyimi kazanıyorlar. Böylelikle iş tecrübesine sahip olarak mezun oluyorlar. Biz o yüzden onlara “+1 mezunu” diyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 50.000’den fazla +1 mezunu iş dünyasında yerini aldı.
+1 Eğitim modelinin çok boyutlu kazanımları arasında; akademisyenlere iş dünyası ile ortak AR-GE ve güncel teknoloji takibi, üniversitelere programlarda koordinasyon, iş dünyasının ihtiyacına uygunluk ve güncel müfredat, güncel teknoloji takibi ve firma altyapısının kullanımı, iş dünyasına nitelikli insan, üniversite iş birliği, +1 mezunlarına da iş tecrübesi ve kolay iş bulma imkanı yer almaktadır.
2011- 2021 yılları arasında yapılan öğrenci, akademisyen ve işveren anketleri üzerinden modelin 10 yıllık memnuniyet ortalamasına bakıldığında öğrencilere %94, akademisyenler %89 ve işverenlere de %89 oranında yüksek memnuniyet sağladığı görülmüştür.
İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi mezunlarimiz gündelik hayatın akışında, ev, fabrika, hastane, her türlü ticari işletme ve ofislerde gerekli olan ısıtma Soğutma havalandırma sistemlerinin kurulum ve bakım işlemlerini gerçekleştirir. Günümüzde birçok sistem otomasyona dönüşürken yapay zeka programları ile bir çok meslekte eleman ihtiyacı azalması soz konusu ancak el becerisi ve fiziki olarak yapilabilen is alanlarinda ise tecrübeli eleman ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır.
Artan klima ihtiyacı neticesinde İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi programı yaşam kalitesinin artmasinda yani konfor şartlarının saglanmasinda ihtiyaç duyulan bir iş kolu olarak gün geçtikçe artan talebi karşılamaya çalışmaktadır.
ezunlarımız devletten özel sektöre, birçok sahada iş bulabilmektedirler. Hatta günümüzde hastaneler, ilac fabrikaları, gida fabrikaları basta olmak üzere bircok fabrikada isitma ve sogutma için iklimlendirme mezunlarina ihtiyaç duymayan bir şirket bulmak zordur.
-Kariyer Planlama ve Profesyonel Gelişim
-Kişilik Envanteri
-İş ve Staj Olanakları
-Kariyer Rehberliği
-Pratik Beceri Atölyeleri ve Seminerler
-CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri
-Ağ Kurma (Networking) Etkinlikleri
-Kariyer Fuarları, Kariyer Zirveleri ve Sektör Buluşmaları
-Oryantasyon Eğitimleri
Kariyer merkezimiz, öğrencilerimizin mezuniyet sonrası iş bulma sürecinde daha donanımlı ve rekabetçi olmalarına katkıda bulunarak, kariyer hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olur.
Ayrıntılı bilgi için Kariyer Merkezi ile iletişime geçebilirsiniz.
ÇAP Yapılabilecek Bölüm ve Programlar
(En az 2.75 ortalamayı yakalayan öğrenciler başvuru yapabilir.)
Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümleri
- Enerji Sistemleri Mühendisliği
- Makine Mühendisliği
- Endüstri Mühendisliği
- Enerji Yönetimi