Ana içeriğe atla

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Arifiye Meslek Yüksekokulu (Arifiye MYO) ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye'nin otomotiv endüstrisinin geleceği üzerine bir toplantı düzenledi ve önemli bir iş birliği protokolü imzaladı. "Türkiye Otomotiv Endüstrisinin Geleceği" başlığı altında gerçekleşen toplantı ve imzalanan protokol, sektörün geleceği ve gelişmeleri hakkında önemli adımların atıldığını gösteriyor. Toplantıya katılan isimlerin, sektördeki yenilikleri ve uluslararası iş birliklerini ele aldığı görüşmeler, Türkiye'nin otomotiv endüstrisindeki potansiyeli ve gelecekteki rolünü güçlendirecek adımlar olarak değerlendiriliyor. Ayrıca toplantıda Türkiye'nin otomotiv endüstrisine katkı sağlamak, sektöre nitelikli insan kaynağı yetiştirmek ve inovasyon odaklı projeler geliştirmek amacıyla görüşlerde belirtildi.

Görüşmeye MÜSİAD Başkanı Mahmut ASMALI, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi ve Otomotiv ve Ulaşım Araçları Sektör Kurulu Başkanı İsmail ALTIN ve sektör temsilcileri Zeliha KURT Hanımefendi, Cumali AKDAĞ Bey, Arifiye MYO Müdürü Doç. Dr. Emre YILMAZ ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Otomotiv Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUBOTAM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Samet ÇELEBİ katıldı. 

Arifiye MYO Müdürü Doç. Dr. Emre YILMAZ, yaptığı açıklamada, "Bugün imzaladığımız protokol ile üniversite-sanayi iş birliğini daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Özellikle otomotiv endüstrisinin dinamiklerini ve ihtiyaçlarını anlamak adına sektör temsilcileri ile bir araya geldik. Önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğimiz projelerle öğrencilerimizin sektörle daha yakından tanışmalarını sağlayacak, aynı zamanda sektörün ihtiyaçlarına uygun yetkinliklere sahip mezunlar yetiştireceğiz." dedi.

Toplantıda ayrıca Erasmus proje ortaklıkları ve ikili iş birlikleri konuları da ele alındı. Sektör temsilcileri, uluslararası projeler ve ortaklıklar ile öğrenci değişim programlarına dair fikir alışverişinde bulundu.

MÜSİAD Otomotiv ve Ulaşım Araçları Sektör Kurulu Başkanı İsmail ALTIN ise, "Üniversite ve sanayi iş birliği, Türkiye'nin rekabet gücünü artırmak adına büyük önem taşıyor. Bu protokol, öğrencilere sektörel deneyim kazandırarak, sektör temsilcilerine de genç yeteneklere erişim imkânı sağlayacak. İmzaladığımız protokolün hem öğrencilere hem de sektöre hayırlı olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

Bu anlamlı iş birliği protokolü ve Erasmus proje ortaklıkları ile ikili iş birliklerinin görüşülmesi, Türkiye'nin otomotiv endüstrisinin geleceğine yönelik nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine, sektördeki teknolojik gelişmelere katkı sağlamaya ve geleceğe yönelik umut verici adımların atıldığını gösteriyor.

 

Galeri