ARİFİYE MESLEK YÜKSEKOKULUNDA MARKA PROJESİNİN 1. TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Arifiye Meslek Yüksekokulunda Motor Testi ve Simülasyonu Laboratuvarı Kurulması Projesi"nin 1. Tanıtım toplantısı Arifiye Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat BOZ, Arifiye Belediye Başkanı Sayın İsmail KARAKULLUKÇU, proje ortağı olan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Genel Sekreter Yardımcısı Refik ÖZKORKMAZ ve Proje ve İş Geliştirme Müdürü Elif SARIOĞLU, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkan Vekili Devrim ŞAVLI ve Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Şevket KIRICI, Arifiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel GÜLAÇ ve Şube Müdürü Nazmi ERMAN, Toyota Otomotiv San. Türkiye A.Ş.’den Kurumsal Planlama Müdür Yardımcısı Şebnem ERKAZANCI, Tunç Makine’den Ahmet TUNÇAY ve Rıfat YASSIBAŞ, Arifiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet KUŞÇU, Arifiye Meslek Yüksekokulundan Müdür Prof. Dr. Can HAŞİMOĞLU, Md. Yrd. Öğr. Gör. Samet ÇELEBİ, Md. Yrd. Öğr. Gör. Erdal CAMCI, Dr. Öğr. Üy. Günhan BAYRAK, Dr. Öğr. Üy. Hakan ADIGÜZEL, proje teknik personeli Bekir DUZCAN katılmıştır.

Projenin genel amacı, otomotiv sektöründe ihtiyaç duyulan mesleki eğitim becerisine sahip nitelikli personel ihtiyacını karşılayabilmek ve bölgenin rekabet gücünü arttırmak için mevcut otomotiv teknolojisi öğrencilerinin uygulama becerilerinin geliştirilmesidir. Proje ile Otomotiv Teknolojisi Programındaki Motor Testi ve Ayarlama dersinin uygulama laboratuvarları kurulacaktır. Öğrenciler proje ile kurulacak olan laboratuvarda motor testlerini yapacak, ayrıca kurulacak olan bilgisayar laboratuvarında motor testlerinden elde ettikleri veriler ile yanma simülasyonlarını yapabileceklerdir. Buna ek olarak, akademik personel proje kapsamında program eğitimi alacaktır. Laboratuvar inşaatının zemin etüdü, projeleri (mimari, statik, elektrik, mekanik), inşaat ruhsatı, temel kazısı vb. faaliyetler Arifiye Belediyesi tarafından karşılanmaktadır.